ua en ru

Екс-меру Запоріжжя підписане повідомлення про підозру, - Луценко

Екс-меру Запоріжжя підписане повідомлення про підозру, - Луценко Фото: генпрокурор України Юрій Луценко (facebook.com/gp.gov.ua)

Генпрокурор закликав Олександра Сіна прибути у найближчий відділок поліції

Підписане повідомлення про підозру колишньому меру міста Запоріжжя Олександру Сіну. Про це повідомив під час брифінгу генеральний прокурор України Юрій Луценко.

Він зазначив, що колишній голова Запорізької міської ради підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 364 (зловживання службовим становищем, що потягло тяжкі наслідки) та ч. 1 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України.

Генеральний прокурор зазначив, що підозрюваний, перебуваючи на посаді запорізького міського голови, на порушення розпорядження Кабміну, яким зупинено ухвалення рішень про надання згоди на передання в оренду земельних лісових ділянок, умисно, в інтересах третіх осіб підписав рішення Запорізької міської ради про передання в оренду фізичній особі - підприємцю земельної ділянки, яка відповідно до матеріалів лісовпорядкування належить до лісового фонду, що спричинило тяжкі наслідки.

Також, зі слів Луценка, Сін, діючи в інтересах 26 громадян, умисно підписав рішення Запорізької міської ради, внаслідок чого фізичним особам були видані державні акти про передання земельних ділянок, у результаті чого із власності територіальної громади міста у приватну власність були незаконно передані землі загальною площею понад 2,5 га вартістю 3,5 млн грн.

"Наразі ми повідомили про підозру рідним підозрюваного, в ЖЕК, як каже закон, також подали повідомлення і намагаємось знайти його, якщо він мене чує, прохання прибути у найближчий відділ поліції", - закликав Луценко

Нагадаємо, у 2016 році Орджонікідзевський районний суд Запоріжжя визнав екс-мера Запоріжжя Олександра Сіна винним у порушенні законодавства про працю.