ua en ru

Екс-главу МВС Македонії засудили до 6 років за купівлю дорогого автомобіля

Екс-главу МВС Македонії засудили до 6 років за купівлю дорогого автомобіля Фото: Гордана Янкуловська (armymedia.bg)

Гордану Янкуловську засудили до шести років позбавлення волі за зловживання службовим становищем під час закупівлі розкішного броньованого автомобіля

Суд у Скоп'є засудив до 6 років тюрьми колишню очільницю Міністерства внутрішніх справ Македонії за зловживання службовим становищем під час покупки урядового Mercedes. Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на РТС

Як зазначає видання, Гордану Янкуловську засудили до шести років позбавлення волі за зловживання службовим становищем під час закупівлі розкішного броньованого автомобіля Mercedes S600 Guard для потреб прем'єр-міністра.

Раніше колишній прем'єр Нікола Груєвський був засуджений до двох років за той самий злочин. Розкішний куленепробивний автомобіль був куплений 2012 року за 600 тисяч євро.

Про покупку стало відомо у 2015 році, коли тогочасна опозиція, а сьогодні правляча партія, оприлюднила деталі розмови між Груєвським та його близькою соратницею Янкуловською. Прем'єр просив, аби МВС придбало автомобіль, на якому він буде їздити, й суспільство про це не дізнається.

Суд визнав, що Mercedes був закуплений міністерством внутрішніх справ для потреб екс-пре’єра за умовами тендеру, вигідними лише одному постачальнику. Суд також визнав, що автомобіль було придбано незаконно.

Янкуловська може оскаржити вирок у апеляційному суді Скоп’є.

Нагадаємо, колишній голова Інтерполу Мен Хунвей знаходиться під слідством за підозрою в хабарництві.