ua en ru

Екс-глава СБУ Якименко ховається від правосуддя у Криму, - Наливайченко

Колишній керівник СБУ Олександр Якименко, проти якого порушено кримінальну справу за фактом державної зради, переховується від правосуддя у Криму. Про це заявив голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко в ефірі програми "Чорне дзеркало" на телеканалі "Інтер".

Наливайченко порадив Якименку брати квиток і їхати із Севастополя до Києва.

Нагадаємо, 7 листопада повідомлялося, що СБУ здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо вчинення державної зради колишнім головою СБУ Олександром Якименком.

"Головним слідчим управлінням СБУ здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні про вчинення колишнім керівником СБУ та її окремих підрозділів у період з грудня 2013 р. по лютий 2014 р. державної зради у формі надання представникам іноземних спецслужб допомоги у веденні підривної діяльності проти України. Спільно з ГПУ розслідує кримінальне провадження щодо зрадника - колишнього голови СБУ Олександра Якименка за фактами злочинів під час подій на Майдані Незалежності, які призвели до масових жертв", - заявила прес-секретар голови СБУ Олена Гітлянська.

Наприкінці вересня Наливайченко заявляв, що Олександр Якименко є головним підозрюваним у справі про розстріл учасників Євромайдану.

Як відомо, розслідування масового розстрілу учасників Євромайдану триває.