ua en ru

Екс-глава МВФ Стросс-Кан увійшов до наглядової ради банку Пінчука

Екс-глава МВФ Стросс-Кан увійшов до наглядової ради банку Пінчука Фото: Домінік Стросс-Кан

Крім того, у наглядову раду "Кредит Дніпро" увійшли також Ослунд, Сальтьель, Мунтяну, Дудник і Царьов

У банку "Кредит Дніпро" оновлена наглядова рада. До нового складу увійшли 6 осіб, серед яких і колишній глава Міжнародного валютного фонду (МВФ) Домінік Стросс-Кан. Інформацію про це повідомила прес-служба банку.

Іншими новими незалежними членами наглядової ради банку "Кредит Дніпро", крім Домініка Стросс-Кана, стали Андрес Ослунд, шведський економіст і міжнародний експерт з питань національних економік України, Росії та країн колишнього СРСР, Жан-П'єр Сальтьель, французький економіст, працював у Міністерстві закордонних справ Франції, а також Алекс Мунтяну, керуючий директор регіонального фонду прямих інвестицій Europe Virgin Fund (EVF) та співголова правління Ділового Консультативної Ради Південної і Східної Європи та Євразії Дані особи стали незалежними членами ради.

Ще дві особи ввійшли в наглядову раду як безпосередні представники акціонера. Це Андрій Дудник і Михайло Царьов, виконавчий директор з інвестиційної діяльності та виконавчий директор міжнародної інвестиційно-консалтингової групи EastOne, відповідно.

За даними національного банку України (НБУ) на 1 січня 2016 року, 100% акцій банку "Кредит Дніпро" належать бізнесмену Віктору Пінчуку. Банк належить до I групи (банки, частка активів яких більше 0,5% активів банківської системи).

Нагадаємо, про схвалення істотної участі власника банку "Кредит Дніпро" НБУ повідомив ще наприкінці минулого року.