ua en ru

Екс-глава МВФ Домінік Стросс-Кан стане радником уряду Сербії з економічних питань

Колишній глава Міжнародного валютного фонду (МВФ) Домінік Стросс-Кан стане економічним радником сербського уряду. Про це повідомляє Associated Press з посиланням на заяву сербської влади.

Як розповів в ефірі державного телеканалу віце-прем'єр Сербії Олександр Вучич, Стросс-Кан буде радником прем'єр-міністра, віце-прем'єра і міністра фінансів балканської республіки з питання реструктуризації державного боргу. Вучич також особливо підкреслив, що кримінальна справа проти колишнього глави МВФ не шкодить його репутації як фінансового експерта.

У липні 2013 р. прокурори французького міста Лілль підтвердили, що Стросс-Кан постане перед кримінальним судом Франції за звинуваченням у сутенерстві. Мова йде про вечірки в готелі Carlton р. в Ліллі за участю екс-голови МВФ і повій.

Незадовго до цього, влітку 2013 р., Стросс-Кан увійшов у наглядову раду двох російських фінансових організацій: Російського фонду прямих інвестицій (РФПІ) та Всеросійського банку розвитку регіонів (ВБРР).

РФПІ - інвестиційний фонд, створений в червні 2011 р. для вкладень в акції компаній переважно в РФ. Керуюча компанія РФПІ є 100%-ою дочірньою організацією Зовнішекономбанку.

ВБРР був створений в 1996 р. Це кредитна організація з філіальною мережею в європейській частині Росії і Західному Сибіру. Головний акціонер банку - ВАТ "НК "Роснефть" (84,7%).