ua en ru

Екс-глава Каталонії Пучдемон планував втекти до Росії

Екс-глава Каталонії Пучдемон планував втекти до Росії Фото: Карлес Пучдемон (premsa.gencat.cat)

Під час візиту до Фінляндії в кінці березня Пучдемон роздумував про виїзд у Санкт-Петербург

Колишній керівник Каталонії Карлес Пучдемон до свого затримання в Німеччині обдумував можливу поїздку в Росію, однак у підсумку віддав перевагу спробувати повернутися до Бельгії, влада якої не стали екстрадувати політика в Іспанію. Про це з посиланням на свої джерела повідомляє газета El Mundo.

Зазначено, що під час візиту до Фінляндії в кінці березня Пучдемон розглядав два варіанти своїх подальших пересувань. Зокрема, мова йшла про виїзд у Санкт-Петербург, який знаходиться не дуже далеко від Гельсінкі. Однак зрештою каталонський політик вирішив повернутися до Бельгії.

Наголошується, що з Фінляндії до Швеції Пучдемон дістався з фінським водієм, проїхавши близько 1700 км. Як вказує видання, швидше було б доїхати до Стокгольма на поромі, однак екс-глава Каталонії врахував той факт, що там у нього можуть перевірити паспорт.

"Надалі Пучдемон вирішив повернутися до Бельгії через Данію і Німеччину на мікроавтобусі Renault Espace, про який було відомо поліцейським, оскільки каталонець раніше їздив на цій машині. Після перетину датсько-німецького кордону Renault зупинив патруль. Пучдемону запропонували пройти на найближчу АЗС, де його офіційно заарештували", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 5 квітня 2018 року справу Пучдемона розглядав суд у Шлезвіг-Гольштейні. В результаті каталонського політика дозволили випустити під заставу, заборонивши йому залишати територію Німеччини. Одночасно суд допустив його екстрадицію до Іспанії, але лише за умови, що на батьківщині його притягнуть до відповідальності не за підбурювання до заколоту, а за розтрату бюджетних коштів.