ua en ru

Екс-глава ФРС США вважає, що фондовий ринок країни найближчим часом продовжить зростання

Колишній глава Федеральної резервної системи США Алан Грінспен вважає, що американський фондовий ринок перебуває на низьких рівнях" і продовжить рости. Про це повідомляє телеканал "Росія 24".

У своєму інтерв'ю Bloomberg TV колишній голова ФРС заявив, що у ринку акцій США "є потенціал для подальшого зростання".

"Багато хто відзначає, що фондовий ринок США зараз знаходиться на своїх історичних максимумах. Однак при цьому варто враховувати, що поточні значення лише ненабагато перевищують ті рівні, які були показані 6 років тому, в 2007 р. При цьому, якщо ми подивимося на динаміку фондового ринку США в період після Другої світової війни, акції зростали в середньому на 7%. Такі коефіцієнти, як ціна/прибуток по багатьом компаніям досі залишаються досить низькими. Звичайно, зараз ми не можемо стверджувати, що ринок тільки починає рости. Він вже помітно виріс. Але я не бачу причин для паніки і ознак утворення міхурів", - зазначив Грінспен.

За його словами, ситуація на ринку нерухомості США поступово поліпшується, але тут ще далеко до повного відновлення. Зокрема, показники будівництва нової нерухомості вийшли лише на третину від своїх максимальних докризових значень.

Грінспен також прокоментував призначення Джанет Йеллен на посаду наступного голови ФРС США. На його думку, "Йеллен дуже розумна жінка".

"Вона багатьох здивує, в позитивному сенсі цього слова", - вважає він.