ua en ru

Екс-директора МВФ підозрюють у шахрайстві на суму 6,8 млн євро

Екс-директора МВФ підозрюють у шахрайстві на суму 6,8 млн євро Фото: екс-директора МВФ Родріго Рато підозрюють у шахрайстві

Підозрюваний Родріго Рато не згоден із звинуваченнями

Національне бюро з розслідування випадків шахрайства при Податковій службі Іспанії підозрює колишнього директора-розпорядника Міжнародного валютного фонду Родріго Рато у шахрайстві на суму 6,8 млн євро. Про це повідомляє видання El Pais.

Як повідомляється, за інформацією бюро, Рато здійснив зазначені махінації у період з 2004 по 2015 рік. Відомство вже передало свій звіт у справі Ратою до суду.

У свою чергу, Рато, який вивчає наданий йому звіт бюро, не згоден із звинуваченнями і вважає, що інформація, що міститься у звіті, помилкова.

"Звіт містить неправдиву або помилкову інформацію", - вважає Рато.

У минулому році в Іспанії стартував процес щодо фінансового шахрайства, по якому проходять 65 осіб, у тому числі і Рато. Справа пов'язана з використанням карткових рахунків Bankia, на яких зберігалися кошти, приховані від податкових служб.

Родріго Рато раніше обіймав посади віце-прем'єр-міністра Іспанії (1996-2004), директора-розпорядника МВФ (2004 - 2007) і президента банківської групи Bankia (2010-2012).

Нагадаємо, раніше суд визнав директора МВФ Крістін Лагард винною у "службовій недбалості при виконанні своїх службових обов'язків", що призвело до розтрати.