ua en ru

Екс-директор ФБР Комі відмовився свідчити у комітеті сенату США

Екс-директор ФБР Комі відмовився свідчити у комітеті сенату США Фото: Джеймс Комі відмовився свідчити перед сенатом

Він не збирається надавати свідчення перед комітетом із питань розвідки сенату конгресу США

Колишній директор Федерального бюро розслідувань Сполучених Штатів Америки Джеймс Комі відмовився давати свідчення перед комітетом із питань розвідки сенату конгресу США. Про це повідомив голова групи сенаторів від Демократичної партії у комітеті Марк Ворнер, передає DW.

"Ми запросили Комі прийти (на засідання комітету - ред.) і надати свідчення у вівторок. Він не збирається надавати свідчення у вівторок, але ми сподіваємось, що не в дуже далекому майбутньому ми зможемо знайти час для того, щоб він прийшов і поговорив із нашим комітетом", - заявив Ворнер.

Натомість президент США Дональд Трамп у п'ятницю попередив Комі про недопустимість "зливання" службової інформації представникам медіа.

"Джеймсу Комі краще слід сподіватись на те, що не існує "плівок" із записами наших розмов перед тим, як він почне зливати інформацію пресі", - написав Трамп у своєму Twitter.

Нагадаємо, 9 травня 2017 року Трамп звільнив директора ФБР Джеймса Комі. Адміністрація президента США опублікувала меморандум міністерства юстиції, у якому, зокрема, засуджується рішення Комі щодо закриття справи проти колишнього держсекретаря США Гілларі Клінтон. 11 травня Трамп заявив, що звільнив би Комі, навіть якби цього не порадили зробити посадовці мін'юсту.