ua en ru

Екс-депутат Держдуми заявив, що РФ вирішила ввести війська в Крим ще до листа Януковича

Екс-депутат Держдуми заявив, що РФ вирішила ввести війська в Крим ще до листа Януковича Фото: Ілля Пономарьов (facebook.comiponomarev)

Пономарьов розповів про свідчення у справі про державну зраду Януковича

В Російській Федерації в 2014 році прийняли рішення про введення військ у Крим ще до листа екс-президента України Віктора Януковича. Про це в ефірі "112 Україна" заявив екс-депутат Держдуми Росії Ілля Пономарьов.

"Я звернув увагу слідства на факт, що рішення про скликання Ради Федерації, на якій порушувалося питання про надання згоди на введення військ в Україну, яке сталося 1 березня...Рішення про скликання Ради Федерації приймалося 27-28 лютого. А лист Януковича датовано 1 березня, відповідно, відразу і був зачитаний на Раді Федерації. Тому виглядає це саме так, що спочатку було прийнято рішення про те, що буде розглядатися питання про введення військ, а потім вже надійшов той самий лист", - заявив Пономарьов.

Нагадаємо, раніше колишній постпред України в ООН Юрій Сергєєв підтвердив, що підпис на зверненні до президента РФ Володимира Путіна про введення військ в Україну належить екс-президенту Віктору Януковичу.