ua en ru

Екс-чиновник фітосанітарної служби спростував інформацію про його зв'язки з ДНР

Колишній перший заступник голови Державної ветеринарної та фітосанітарної служби України Вадим Сімонов спростував чутки про його призначення головою фітосанітарної служби самопроголошеної ДНР, а також нібито відкриття проти нього кримінальної справи в РФ. Про це сказано в заяві колишнього чиновника.

"З приводу мого "можливого призначення на керівні посади в т. зв. "ДНР" повідомляю, що в останній раз перебував на нині окупованих територіях в 2013 році і виїхав звідти задовго до подій, що передують утворенню т. зв. "ЛНР" і "ДНР". Зараз я живу і працюю на території України, територію не підконтрольну української влади не відвідував - через відсутність пропуску в зону АТО, що легко перевірити, направивши запит в СБУ, а також в Держприкордонслужбу. Яких-небудь зв'язків з керівниками т. зв. "народних республік" не маю", - заявив колишній чиновник.

Щодо інформації, що проти нього в РФ відкрито кримінальну справу, Вадим Сімонов заявив, що це "відверта дезінформація".

Нагадаємо, Вадим Сімонов був звільнений з посади першого заступника голови Державної ветеринарної та фітосанітарної служби України восени 2014 року в рамках закону про люстрацію.