ua en ru

Економіку Росії чекає крах при нафти на 22,5 дол./бар., - Bloomberg

Економіку Росії чекає крах при нафти на 22,5 дол./бар., - Bloomberg Фото: Президент Росії Володимир Путін

Популярність Путіна в РФ почне танути при ціні на нафту в 30 доларів, впевнені економісти

Популярність Президента Росії Володимира Путіна всередині країни почне танути, якщо нафта подешевшає до 30 дол. за барель, а при ціні нафти в 22,50 дол. за барель впаде фінансова система країни. Про це пише агентство Bloomberg з результатами опитування 30 економістів у період з 24 по 26 серпня.

"Терпимість населення Росії до економічним негараздам вище, ніж у будь-якій, навіть полуразвитой країні. Про російській економіці можна точно сказати, що популярність Путіна не визначається економічним прогресом", - вважає економіст німецького Berenberg Bank Вольф Фабіан Хунгерланд.

Банк Росії готовий чекати, поки рубль не опуститься ще нижче, перш ніж йти на рішучі дії, зазначає агентство. Центробанк почне продавати іноземну валюту, тільки якщо курс долара зросте до 80 крб., випливає з консенсус-прогнозу. Валютні резерви будуть задіяні, якщо ціна нафти опуститься до 40 дол. і залишиться на цьому рівні до кінця року, вважають 63% опитаних економістів.

Відзначимо, ціна північноморської нафти марки Brent вранці 28 серпня знову опустилася нижче від позначки 47 доларів за барель.

Нагадаємо, напередодні міністр економічного розвитку РФ Олексій Улюкаєв заявив, що економіка Росії намацала "крихке дно".