ua en ru

Економіка єврозони в 2013 р. виросте на 0,1%, - Єврокомісія

Єврокомісія переглянула прогноз щодо перспектив економіки 17 країн єврозони в 2012 р. у бік пониження. Згідно з переглянутим прогнозом, у 2012 р. сукупний ВВП країн валютного союзу скоротиться на 0,4%, хоча раніше передбачалося, що економіка скоротиться на 0,3%. У 2013 р. очікується зростання економіки єврозони всього на 0,1%, раніше передбачалося зростання на 1%. Про це повідомляє "Росія 24".

"Економіка Європи, як і раніше, вимушена справлятися з складною посткризовою корекцією. Тяжке положення найуразливіших країн-учасниць все сильніше позначається на решті держав союзу", - говориться в доповіді ЄК.

Європейська економіка за підсумками III кварталу, ймовірно, покаже зниження. Нагадаємо, що в попередні три місяці сукупний ВВП знизився на 0,2%. Якщо в завершальному кварталі року знов буде зафіксовано уповільнення, то можна констатувати рецесію, чого не було з 2009 р.

Заходи жорсткої економії, які проводять більшість країн регіону, як наслідок, приводять до зростання безробіття, яке зараз в деяких країнах вже на рекордних рівнях. Відомо, що в такій ситуації економіка не в силах нарощувати темпи зростання.

Читайте також: Для виходу з кризи Європі треба 5 або більше років, - Меркель