ua en ru

Економіка єврозони показала рекордне зростання за останні два роки

Економіка єврозони показала рекордне зростання за останні два роки Фото: У річному вираженні зростання склало 1%

ВВП єврозони зріс на 0,4% за підсумками першого кварталу 2015 р

ВВП єврозони зріс на 0,4% за підсумками першого кварталу 2015 року. Про це в середу, 13 травня, повідомляє європейське статистичне відомство Eurostat, передає Deutsche Welle.

У річному вираженні зростання склало 1%. Економіка країн Євросоюзу також показала в першому кварталі зростання на 0,4%, а в порівнянні з тим же кварталом минулого року - 1,4%.

Що стосується показників окремих країн, то, як повідомляє Федеральне статистичне відомство ФРН (Destatis), темпи зростання сповільнилися в Німеччині. ВВП Німеччини за підсумками першого кварталу зріс лише на 0,3%, тоді як у четвертому кварталі 2014 року найбільша економіка єврозони зросла на 0,7%. Перебуває на межі дефолту Греція втратила 0,2% ВВП за підсумками першого кварталу. У той же час приємним сюрпризом стала Франція, економіка якої зросла за три місяці на 0,6% порівняно з попереднім кварталом.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Греції можуть пройти дострокові парламентські вибори чи референдум про вихід з єврозони, якщо Єврогрупа не схвалить представлений їй план реформ грецького уряду.