ua en ru

Економічні санкції ЄС проти Росії призведуть до зростання цін на європейському енергоринку, - МЗС РФ

Економічні санкції з боку Європейського Союзу проти Росії призведуть до зростання цін на європейському енергетичному ринку.

Економічні санкції з боку Європейського Союзу проти Росії призведуть до зростання цін на європейському енергетичному ринку. Про це йдеться в коментарі Міністерства закордонних справ Російської Федерації.

"У санкционном запалі Брюссель за власною волею створює перепони для подальшого співробітництва з Росією в такій ключовій сфері, як енергетика. Це бездумний, безвідповідальний крок. Він неминуче обернеться зростанням цін на європейському енергоринку", - зазначають у російському зовнішньополітичному відомстві.

Коментуючи введення ЄС економічних санкцій проти РФ, російська сторона звинувачує Євросоюз "очевидній відсутності політичної волі та бажання цього об'єднання до виходу на врегулювання кризи в Україні". На думку російського МЗС, таке рішення продиктоване Вашингтоном.

При цьому у МЗС РФ заявляють, що секторальні санкції йдуть врозріз з правилами СОТ.

Крім того, зазначають у російському зовнішньополітичному відомстві, обмежувальні заходи у фінансовій сфері несуть негативні наслідки і для банків держав-членів Євросоюзу, що працюють в Росії.

Також в РФ не згодні з введенням ембарго на торгівлю з Росією зброєю і військовим обладнанням.

"З подивом сприймаємо рішення про введення ембарго на торгівлю з Росією зброєю і військовим обладнанням. На відміну від Києва, щодо якого подібні обмеження, навпаки, нещодавно були зняті, Росія у збройному конфлікті на Україні не бере участь", - зазначають в МЗС Росії.

Нагадаємо, 29 липня Комітет постійних представників (COREPER) погодив введення обмежувальних заходів стосовно РФ, враховуючи її дії в напрямі дестабілізації ситуації в східній Україні. Очікується, що санкції ЄС проти РФ набудуть чинності 31 липня.