ua en ru

Екологи заявляють про загрозу техногенної катастрофи в окупованому Криму

Екологи заявляють про загрозу техногенної катастрофи в окупованому Криму Фото: Керченський півострів

Навчання російських військ руйнують ландшафти та забруднюють ґрунт

В окупованому Криму на Керченському півострові існує загроза техногенної катастрофи. Про це йдеться в повідомленні правозахисної організації "Екологія. Право. Людина".

Повідомляється, що Керченський півострів відчуває на собі наслідки військових навчань Російської Федерації на території Караларського регіонального ландшафтного парку. Зокрема, на його території відновлено військовий аеродром, порушено рослинність, ландшафти та забруднено ґрунти залишками вибухових речовин, що нівелювало заповідний статус території РЛП.

Крім того, повідомляється, що на території Опукського заповідника російські війська розмістили потужний військовий полігон, в тому числі для бомбометання, на якому вже пройшли навчання.

Екологи відзначають, що постійні навчання негативно позначаються на гніздуванні рідкісних степового журавля та дрохви. Разом з тим на територію Караларського регіонального ландшафтного парку почали звозити сміття з Керчі.

Однак, на думку екологів, найбільшою загрозою залишається заплановане транспортне сполучення через Керченський міст. Вони також припускають, що будівництво мосту призведе до розвитку інфраструктури на Керченському півострові, що представляє загрозу для його флори і фауни.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Криму під Ялтою затонув російський плавучий кран.