ua en ru

ЄК знизила прогноз зростання ВВП єврозони до 1,7% в 2016 році

ЄК знизила прогноз зростання ВВП єврозони до 1,7% в 2016 році Фото: Європейська комісія змінила прогноз економіки єврозони

У 2017 році Єврокомісія очікує прискорення до 1,9%

ВВП єврозони зросте до 2016 року на 1,7%. У 2017 році відновлення прискориться - до 1,9% зростання економіки, пише Рейтер з посиланням на дані зимового прогнозу Єврокомісії.

У листопадовому прогнозі єврокомісія очікувала 1,8% зростання ВВП в 2016 році. Перегляд показника у бік пониження пояснюють збільшенням глобальних ризиків. Очікування від економіки в 2017 році залишилися без змін.

Головним ризиком для ВВП єврозони вважаються зовнішні фактори, а зростання економіки продовжиться в основному за рахунок внутрішнього споживання. До зовнішніх факторів відносять уповільнення зростання на ринках, що розвиваються, можливе підвищення процентної ставки ФРС США і слабку світову торгівлю. Одночасно низькі ціни на нафту, дешеві позикові кошти продовжать сприяти зростанню регіону.

У звіті говориться, що економіки майже всіх країн, що входять в єврозону будуть рости в 2016 році. Винятком може стати Греція, ВВП якої за прогнозом впаде на 0,7%. До зростання економіка країни зможе повернуться тільки в 2017 році (+2,7%).

Нагадаємо, раніше Маріо Драгі, голова Європейського центрального банку, говорив про те, що прогноз світової економіки на 2016 рік - невизначений.