ua en ru

ЄК розраховує повернути контроль над зовнішніми кордонами Шенгену до вересня 2016

ЄК розраховує повернути контроль над зовнішніми кордонами Шенгену до вересня 2016 Фото: Дімітріс Аврамопулос представив програму ЄК з відновлення Шенгену

Єврокомісар з міграції, внутрішніх справ та громадянством сьогодні представив план по відновленню Шенгену

Єврокомісія розраховує повернути собі контроль над управлінням зовнішніми кордонами Шенгену до вересня 2016 року. Про це сьогодні заявив єврокомісар з міграції, внутрішніх справ та громадянства Дімітріс Аврамопулос, представляючи план Єврокомісії з відновлення Шенгену, говориться в повідомленні ЄК в Twitter.

Аврамопулос сьогодні представив план повернення зони Шенгену до режиму функціонування без внутрішнього прикордонного контролю. За його словами, такий контроль на внутрішніх кордонах на сьогодні ввели 8 країн, проте нікому не варто забувати, що ці заходи є винятковими і тимчасовими.

"Ми повинні повернутися до режиму без кордонів в зоні Шенгену як можна швидше. Це означає, що ми повинні усунути серйозні недоліки роботи наших зовнішніх кордонів. Як ви знаєте, ми ведемо роботу з владою Греції для того, щоб допомогти країні впоратися з цими викликами комплексно", - заявив Аврамопулос.

Єврокомісар також додав: "Вільне пересування всередині Шенгенської зони не можливо, якщо ми не можемо ефективно керувати нашими зовнішніми кордонами".

ЄК на даний момент розраховує на те, що всі члени ЄС та європейський парламент вживуть заходів для того, щоб забезпечити прогрес у питанні європейських кордонів і берегової охорони. "ЄС повинен стати здатним керувати своїми зовнішніми кордонами по новій системі до вересня", - уклав свою промову Аврамопулос.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Франція пригрозила Великобританії послабленням контролю на кордоні.