ua en ru

ЄК має намір перезапустити тристоронні переговори щодо газу з Україною і РФ

ЄК має намір перезапустити тристоронні переговори щодо газу з Україною і РФ Фото: віце-президент ЄК з енергетичного союзу Марош Шевчович

Шевчович розраховує на зустріч з представниками РФ в найближчі тижні

Європейська комісія має намір перезапустити тристоронній формат переговорів щодо газу з Україною і Росією. Про це заявив віце-президент ЄК з енергетичного союзу Марош Шевчович, повідомляє представництво ЄС в Україні у Facebook.

"Ми також хочемо перезапустити вдалий формат тристоронніх газових переговорів за участю України, Росії та Європейської комісії. У минулому такий формат довів свою користь: для всіх краще сидіти поруч один з одним за одним столом. Росія як експортер, Україна як транзитер і Євросоюз як головний імпортер мають загальний інтерес передбачуваності", - зазначив Шевчович.


За його словами, тристоронній формат оптимально підходить для обговорення поставок газу в майбутній зимовий опалювальний сезон.

"У зв'язку з цим в найближчі тижні я очікую на зустріч з російською владою", - додав він.

Що якби Україна експортувала енергію? Тристоронній формат газових перемовин й надалі пропонує унікальні можливості для ...

Опубліковано European Union in Ukraine 31 серпня 2016 р.

Нагадаємо, в липні міністр енергетики РФ Олександр Новак заперечував готовність "Газпрому" до тристоронніх переговорів з Україною.