ua en ru

ЄК готова допомагати Україні в реформуванні публічної адміністрації за умови відповідності реформ стандартам ЄС

Європейська комісія планує розглянути до кінця 2012 р. питання підписання з Україною угоди про співробітництво в галузі реформування публічної служби. Про це йшлося під час зустрічі міністра юстиції Олександра Лавриновича з директором програм сусідства генерального директорату з питань розвитку і співробітництва Європейської Комісії Маркусом Корнаро, передає прес-служба Мін'юсту.

Зокрема, як зазначив також присутній на зустрічі Жозе Мануель Пінто Тейшейра, реформи публічної адміністрації, що були оголошені в Україні, виглядають дуже амбітно у порівнянні з більшістю інших країн, з якими співробітничає Європейський Союз.

За його словами, Європейська комісія готова надавати Україні технічну та експертну допомогу в галузі реформування публічної адміністрації за умови відповідності реформ тим мінімальним стандартам, що висуваються в ЄС до аналогічних сфер.

У цьому контексті міністр юстиції України Олександр Лавринович поінформував європейську сторону про наступні кроки, які плануються в Україні з метою реформування публічної служби.

Зокрема, за словами українського міністра, наразі Міністерством юстиції здійснюється робота над змінами до закону про державну службу. Внесення таких змін, за словами міністра, планується з метою виконання рекомендацій, наданих до указаного закону експертами ЄС.

Крім того, повідомив міністр, готується оновлена редакція Кодексу адміністративних процедур, робота над яким триває в Україні з 2003 р. Кодекс має врегулювати відносини, що виникають у діяльності органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, виконання ними визначених законом обов'язків.

Планується, що після розробки, вже до кінця року, указані проекти пройдуть широке громадське обговорення для формування громадської думку з приводу наступного кроку реформ.

Указані закони мають забезпечити виконання більшості вимог, що висуваються до реформування публічної служби в Україні з боку Європейського союзу, наголосив міністр.