ua en ru

ЄК дала Британії два тижні, щоб піти на поступки в переговорах по Brexit

ЄК дала Британії два тижні, щоб піти на поступки в переговорах по Brexit Фото: Мішель Барньє (flickr.com/eppofficial)

Задоволення вимог ЄС означає "достатній прогрес" для переходу на наступний етап переговорів

У Великобританії є два тижні, щоб піти на поступки в переговорах з Brexit для того щоб відкрити торгові переговори до кінця 2017 року. Про це повідомив Європейський комісар з внутрішньої торгівлі Мішель Барньє, передає Іndependent.

"Переговори про торгівлю будуть знову "повернуті", якщо позиція Британії не рушить з місця через два тижні", - сказав він.

За словами Барньє, задоволення вимог ЄС означає "достатній прогрес" для переходу на наступний етап переговорів на саміті Європейської Ради, запланованому на грудень.

На питання, чи є у Великобританії тільки два тижні, щоб домогтися прогресу до грудневої зустрічі, Барньє сказав: "Моя відповідь - так".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що уряд Великобританії законодавчо оформить точний час виходу країни з Європейського союзу.

Так, вихід королівства з ЄС має відбутися 29 березня 2019 року о 23:00 за лондонським або в 00:00 за центральноєвропейським часом. Дата була відома і раніше: Лондон планував покинути ЄС рівно через два роки після запуску Brexit. Тепер уряд вирішив внести поправку до законодавства із зазначенням точного часу.