ua en ru

ЄІБ планує збільшити свій портфель у держсекторі України до кінця 2014 р. до 2 млрд євро

Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) планує збільшити свій портфель у держсекторі України до кінця 2014 р. до 2 млрд євро.

Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) планує збільшити свій портфель у держсекторі України до кінця 2014 р. до 2 млрд євро. Про це повідомив перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Анатолій Максюта за підсумками засідання з перегляду існуючого проектного портфелю ЄІБ в Україні, передає прес-служба Мінекономіки.

Зокрема, згідно з повідомленням, на засіданні йшлося про те, що у 2014 р. буде підписано фінансові угоди стосовно проектів завершення будівництва Бескидського тунелю, будівництва метрополітену у Харкові та модернізації муніципальної інфраструктури, а також закінчиться процедура набуття чинності фінансової угоди щодо проекту будівництва метрополітену у Дніпропетровську.

"Це дозволить збільшити портфель банку в державному секторі України до кінця 2014 р. до 2 млрд євро", - наголосив Максюта.

Також він нагадав, що Європейський Союз заявив про наміри надати Україні фінансову підтримку в обсязі 11 млрд євро протягом наступних років, з яких 3 млрд євро може надати ЄІБ.