ua en ru

ЄІБ може надати банкам регіону до 74 млрд євро протягом двох років

Європейський інвестиційний банк (European Investment Bank, EIB) може надати банкам регіону до 74 млрд євро протягом двох років, якщо власні кошти банку частково поповнюватися за рахунок коштів акціонерів, говориться в документі EIB, підготовленому для майбутньої зустрічі міністрів фінансів Євросоюзу і датованому 3 листопада. У матеріалах EIB, що потрапили в розпорядження Reuters, міститься ряд пропозицій, спрямованих на підвищення кредитного потенціалу банку, включаючи ініціативу залучення до процесу його акціонерів.
"Ризики зменшення банківського кредитування (делеверіджа) не можна списувати з рахунків, на цьому тлі особливо важливо кредитування реального сектора економіки, яке EIB здійснює за допомогою видачі кредитів банкам", - відзначається в матеріалах EIB. У них уточнюється, що EIB може надати європейським банкам протягом двох років 48 млрд євро за рахунок внутрішніх ресурсів, або 64 млрд євро за підтримки ЄС, або 74 млрд євро через збільшення акціонерного капіталу EIB.
Зазначимо, що 8 листопада відбудеться зустріч міністрів фінансів країн Євросоюзу, увага до якої прикута на тлі боргової кризи в Греції. Ситуація ускладнюється і політичною невизначеністю в Італії, де опозиція все активніше намагається усунути прем'єр-міністра Сильвіо Берлусконі.