ua en ru

Єгипет втратить 500 млн. дол від зупинки польотів в країну

Єгипет втратить 500 млн. дол від зупинки польотів в країну Фото: Єгипет

Єгипет протягом року втратить до 2 мільярдів доларів

Прямі збитки від скасування бронювання готелів на курортах Єгипту в зимові місяці внаслідок припинення низкою країн польотів в країну складуть 500 мли. дол. Про це повідомляє РИА Новости, посилаючись на заяву члена правління Асоціації туристичних палат Єгипту Хусама аш-Шаира.

Повідомляється, авіасполучення з Єгиптом призупинили Великобританія, Голландія, Ірландія, Франція і Росія.

"Прямі збитки із-за припинення низкою країн польотів і скасування бронювання готелів на зимові місяці становлять близько 500 мільйонів доларів. За нашими підрахунками, якщо це питання не вирішиться протягом 4-5 днів, Єгипет протягом року втратить до 2 мільярдів доларів", - сказав аш-Шаир, який є одним з найбільших власників мережі готелів на курортах Червоного моря.

Зазначається, до катастрофи над Сінаєм Єгипет розраховував до кінця 2015 року прийняти близько 10 мільйонів іноземних туристів. На кінець серпня ця цифра становила 6,6 мільйона осіб, що на 5% більше аналогічних показників минулого року.

Доходи від туризму до кінця 2015 року планувалися на рівні 7,5-8 мільярдів доларів. На першому місці за кількістю приїжджаючих в Єгипет туристів стоїть Росія, на другому і третьому - Великобританія і Німеччина, далі Італія і Франція.

Нагадаємо, Україна розгляне тимчасову заборону на польоти до Єгипту у разі підтвердження небезпеки для громадян.