ua en ru

Єфремов вважає, що з прийняттям закону про мови будуть зняті всі спірні питання з даної теми

З прийняттям закону про мови будуть зняті всі спірні питання з даної теми Таку думку на сьогоднішньому брифінгу висловив лідер фракції Партії регіонів (ПР) Олександр Єфремов, передає кореспондент РБК-України.

"Цей закон (законопроект) дає відповіді на ті питання, які є сьогодні в суспільстві, які були підняті ще в 2004 р. Якщо б ви їх в той час не піднімали, напевно, їх би не було. З прийняттям цього закону, як мені здається, закінчаться всі дискусії з мовної проблеми ", - сказав Єфремов.

Він упевнений, що той законопроект, які підтримується парламентською більшістю є консенсусним і задовольняє всім їх вимогам Європейської хартії (про мови), підтриманий основними експертами з даного питання, і вирішує цю проблему, так як вирішується в цивілізованих державах".

Також парламентарій нагадав, що в цьому документі статус державної мови закріплюється за єдиним - українською, а на територіях, де компактно проживають люди, що говорять на іншій мові, можуть додатково, за рішенням місцевої влади, бути введені інші мови, які в цьому випадку будуть застосовуватися в судовій, медичної та іншої сферах. "Нічого тут страшного немає ... Немає ніякого тиску на українську мову, навпаки, підтримується українська мова, а наші колеги, які так емоційно виступають, борються не за вирішення проблеми .., а за свій рейтинг".

Також Єфремов підкреслив, що сьогодні у ВР зареєстровано кілька законопроектів з різними передбаченими положеннями, і ВР зможе вибрати той законопроект, який влаштовує суспільство.