ua en ru

ВР не встигає вирішити питання Тимошенко до Вільнюського саміту, - ПР

Якщо йти за регламентом, то Верховна Рада України вже не встигає розглянути і вирішити питання лікування за кордоном екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко до Вільнюського саміту. Про це заявив лідер фракції Партії Регіонів Олександр Єфремов на брифінгу в парламенті, передає кореспондент РБК-Україна.

Якщо йти за регламентом, то Верховна Рада України вже не встигає розглянути і вирішити питання лікування за кордоном екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко до Вільнюського саміту. Про це заявив лідер фракції Партії Регіонів Олександр Єфремов (на фото) на брифінгу в парламенті, передає кореспондент РБК-Україна.

"Якщо йти суто за регламентом, то по часовому чиннику ми не встигаємо. Хоча ще можемо встигнути, якщо на наступному тижні ми розглянемо і потім за скороченою процедурою поставимо питання у другому читанні, можемо ще до кінця листопада розглянути цей закон. Дивлячись як будуть працювати депутати і чи буде в них бажання прийняти відповідне рішення", - сказав парламентарій.

За його словами, є механізм розглянути в залі, але через 30 днів. Якщо комітет протягом 30 днів не розглядає законопроект, той депутат, який його зареєстрував, має право наполягти на тому, щоб даний законопроект без рішення комітету був розглянутий у залі.
"Це буде правильно за законом. Але тут другий виникає питання: а що тоді робити? Якщо комітет не розгляне питання, то у нас відповідних голосів не вистачає... свідомо Вноситься законопроект, за який голосувати не будемо, припустимо, ми. Потім буде говоритися, що... не хочете йти в Європу. Це лукавство", - сказав Єфремов.

"Що стосується законопроектів щодо Тимошенко, я не здивуюся, якщо буде робитися все можливе представниками опозиції, щоб ці законопроекти не вдасться розглянути і прийняти до Вільнюського саміту. Тому що прийняття якогось (із зареєстрованих за Тимошенко) законопроектів повністю переграє карту в стані опозиції з приводу майбутніх президентських виборів", - додав Єфремов.

Нагадаємо, депутати перенесли розгляд питання про лікування Тимошенко за кордоном на наступний пленарний тиждень. Наступний пленарний тиждень повинен відбутися 4 - 10 листопада.