ua en ru

У Ефіопії розбився військовий вертоліт, загинули 18 людей

У Ефіопії розбився військовий вертоліт, загинули 18 людей Фото: у Ефіопії розбився військовий вертоліт (twitter.com/africanews)

Серед загиблих є діти

У четвер, 30 серпня, у Ефіопії розбився військовий гелікоптер, внаслідок чого загинуло щонайменше 18 людей, серед них діти. Про це повідомляє видання AP з посиланням на державне інформаційне агентство Ефіопії.

Як зазначає видання, вертоліт прямував з міста Дире-Дауа до міста Дебре-Зейт в Ефіопії.

“Ефіопський військовий вертоліт розбився, загинуло 18 осіб, включаючи дітей”, - йдеться у повідомленні.

Також у виданні зазначають, що за даними державної асоціації Fana Broadcasting Corporation загинули 15 військовослужбовців та 3 цивільних.

Нагадаємо, що у вівторок, 28 серпня, у Греції розбився тренувальний військовий літак, внаслідок чого загинув один з пілотів.

Загинув капітан тренувального літака ВПС Греції Ніколаос Васілею. Його рятувальники знайшли невдовзі після інциденту в самому літаку. Другий пілот вижив після того, як зміг вистрибнути з парашутом із повітряного судна. Наразі він знаходиться в лікарні.

Додамо, що в Ірані розбився винищувач F-5, пілот загинув.

Також 21 серпня шведський багатоцільовий винищувач JAS Gripen зазнав аварії після зіткнення з птахом на півдні країни. Літак розбився біля Карлскрони, в 160 км на схід від Мальми. Пілот катапультувався, його госпіталізували.