ua en ru

Ефект від детінізації на митниці приносить 4 млрд гривень щомісяця,- Насіров

Ефект від детінізації на митниці приносить 4 млрд гривень щомісяця,- Насіров Фото: Насіров розповів про наслідки детінізації на митниці

Загальні втрати від зловживань на митниці наразі становлять мільйони гривень

Детінізація, боротьба з контрабандою та порушеннями на митниці наразі приносять до державного бюджету додаткових 40% або 4 мільярди гривень щомісяця. Про це сьогодні під час брифінгу заявив голова Державної фіскальної служби (ДФС) Роман Насіров, передає кореспондент РБК-Україна.

"У липні ми збираємо 14 мільярдів (ПДВ при розмитненні товарів - ред.), у серпні, я думаю, що ця цифра буде 14,5, а може майже 15 мільярдів гривень", - заявив Насіров.

Він зазначив, що у липні-вересні 2015 року середньомісячної збори податку на додану вартість про розмитненні товарів становили 10-11 мільярдів гривень.


"Тобто ці додаткові 40% або можна казати 4 мільярди гривень на місяць - це і є якраз за останній рік ефект від детінізації, від боротьби з контрабандою, порушенням митних правил за рахунок більш коректного визначення митної вартості та класифікації товарів", - додав Насіров.

За його словами, загальні втрати від зловживань на митниці наразі становлять мільйони гривень.

"Загальні втрати, про них можна сказати, але це будуть не такі великі суми. Це будуть фактично мільйони гривень", - зазначив голова ДФС.

Нагадаємо, раніше Насіров заявив, що для належної роботи "Єдиного вікна" на митниці в розвиток системи обміну даними необхідно інвестувати близько 1 мільйона доларів.