ua en ru

Едуард Прутнік збільшив частку в алмазодобувної південноафриканської Namakwa в 2,5 рази - до 32%

Jarvirne завершила збільшення частки в Namakwa Diamonds Limited з 13,13% до 32,6%. Про це говориться в повідомленні Namakwa на Лондонській фондовій біржі.
Згідно з повідомленням, збільшення частки відбудеться за рахунок додаткової емісії акцій компанії для погашення боргу в 40 млн дол. перед Jarvirne. В результаті борг зменшиться приблизно на 16,03 млн дол.зі збільшенням активів на цю ж суму.
Компанія Jarvirne входить до складу групи Uvercon Едуарда Прутника. Група володіє активами в Україні та за кордоном в галузях енергетики, видобутку алмазів, олова, міді, золота, платини, хрому, в сільському господарстві і рибній ловлі.
Namakwa веде видобуток алмазів у ПАР і Конго, а також володіє активами в Анголі, Намібії та Лесото. Поки компанія є невеликим добувачем - в 2010 р. вона здобула діамантів загальною вагою 115 тис. карат, її виручка склала 93,3 млн дол.
Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на цьому Прутник зупинятися не збирається, і зараз займається пошуком нових активів для інвестування на африканському континенті.