ua en ru

ЄДАПС ліквідує заборгованість з друку закордонних паспортів до кінця поточного тижня, - заступник гендиректора консорціуму.

Консорціум ЄДАПС ліквідує заборгованість з друку закордонних паспортів до кінця поточного тижня. Про це на брифінгу заявив заступник генерального директора консорціуму Олександр Драніков, передає кореспондент РБК-Україна.

За словами О.Дранікова, з 9 квітня по 15:00 13 квітня консорціум вже надрукував 50 тис. закордонних паспортів із 180 тис.

Він зазначив, що потужності підприємства дозволяють випускати до 6 млн закордонних паспортів щорічно, при тому, що щорічна потреба не перевищує 1,3 млн паспортів.

О.Драніков також повідомив, що проблеми з друком та видачею закордонних паспортів були викликані виключно позицією екс-міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка та екс-першого віце-прем'єр-міністра Олександра Турчинова, які , за його словами, намагалися усунути консорціум з ринку виготовлення закордонних паспортів та привести іноземну (німецьку) компанію на цей ринок.

Він зазначив, що ЄДАПС на сьогодні немає претензій до МВС України, яке планово погашає заборгованість перед консорціумом за виготовлені закордонні паспорти і на сьогодні вона складає 119 млн грн. «Нас безпідставно Луценко та Турчинов звинуватили у монополізмі. Це не відповідає дійсності, оскільки ще у 2004 р. ми виграли тендер», - сказав він.

О.Драніков додав, що з початку року ЄДАПС надрукував 104 тис. 968 бланків закордонних паспортів.