ua en ru

ЄБРР за 5 місяців 2013 р. профінансував проекти в Україні на 433 млн євро

Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) за січень-травень 2013 р. профінансував проекти в Україні на 433 млн євро, що є на рівні минулого року. Про це сьогодні повідомив журналістам колишній директор ЄБРР в Україні та теперішній директор департаменту кредитування у місцевих валютах Андре Куусвек, передає кореспондент РБК-Україна.

Водночас він зазначив, якщо не буде покращення інвестиційного клімату в Україні, ЄБРР цього року профінансує проекти в Україні не більше ніж на 70% від минулорічної суми.

"Якщо будуть покращуватися умови, стабільність, інвестиційний клімат, якщо будуть конкретні кроки, я думаю, що фінансувати на рівні минулих років 1 млрд євро - можливо. Але якщо такого не буде, я думаю, що ми будемо десь на рівні 70% від минулорічного фінансування", - зазначив Куусвек.

Він наголосив на тому, що замороження цілих програм не планується, натомість застосовуватимуть селективний підхід до конкретних проектів.

"Не буде замороження програм, але буде селективність і пріоритети, які проекти в першу чергу будемо схвалювати і фінансувати. І як я вже сказав, "Енергоатом" був для нас найбільш пріоритетним", - повідомив Куусвек.

Читайте також: ЄБРР отримав право фінансувати українські проекти в гривні