ua en ru

ЄБРР збільшив кількість грантів для малого і середнього бізнесу в Україні

Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) збільшив грантову підтримку для малого і середнього бізнесу в Україні.

Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) збільшив грантову підтримку для малого і середнього бізнесу в Україні. Про це повідомляє менеджер групи підтримки малого бізнесу ЄБРР в Україні Наталія Бандера, передає прес-служба банку.

"ЄБРР збільшив кількість грантів для малих і середніх підприємств в Україні. Тому в цьому році ми плануємо підтримати близько 100 підприємств (в 2013 р. - 80), заявки вже приймаємо. Фінансування надає Європейський союз", - сказала вона.

ЄБРР в рамках грантової підтримки, як наголошується, допомагає малим і середнім підприємствам залучати висококваліфікованих консультантів, здатних якісно перетворити їхній бізнес, і надає гранти для часткової компенсації оплати послуг консультантів.
Крім цього, Бандера підкреслила, що консультування в спеціалізованих областях знань дуже важливі для розвитку малого та середнього бізнесу.

"Ми оцінюємо консультаційні проекти через рік після їх завершення...Наприклад, 26% українських малих і середніх підприємств збільшили свій дохід на 45%, 24% - збільшили продуктивність на 30%, 19% - підписали нові контракти, 15% - розширили асортимент своєї продукції, 13% - залучили фінансування в середньому на 800 тис. євро кожен", - додала Бандера.

Раніше глава ЄБРР Сума Чакрабарті заявив, що Україні необхідно посилити приватний сектор. За його словами, фінансова підтримка з боку Євросоюзу на адресу України буде мати ефект тільки в тому випадку, якщо Україна проведе низку реформ.

Як повідомлялося, ЄБРР готовий інвестувати в Україну щорічно від 800 млн до 1 млрд євро.