ua en ru

ЄБРР може стати міноритарним акціонером "Райффайзен Банк Аваль"

ЄБРР може стати міноритарним акціонером "Райффайзен Банк Аваль" Фото: ЄБРР може інвестувати у "Райффайзен Банк Аваль"

Міжнародна фінансова установа розглядає можливість інвестицій в акціонерний капітал української дочки Raiffeisen Bank International

Європейський банк розвитку і реконструкції (ЄБРР) розглядає можливість інвестицій в ВАТ "Райффайзен Банк Аваль". Інформація про цей проект розміщена на сайті міжнародної фінансової установи.

Як йдеться у повідомленні, ЄБРР планує стати найбільшим міноритарним акціонером української дочки Raiffeisen Bank International. Цей проект на ряду з запланованими материнською структурою капіталовкладеннями в "Райффайзен Банк Аваль" має підтримати стратегію розвитку банку. Більше того, як повідомляє ЄБРР, це дасть позитивний сигнал ринку під час складного економічного і політичної кризи в країні.

Raiffeisen Bank International є власником 96% "Райффайзен Банку Аваль". Акції міжнародної групи котируються на Віденській фондовій біржі.

Нагадаємо, раніше міжнародне рейтингове агентство Moody's присвоїло оцінки ризиків невиконання зобов'язань контрагентами трьох українських банків, в числі яких "Райффайзен банк Аваль".