ua en ru

ЄБРР і ЄІБ можуть виділити Україні в 2012 р. 308 млн дол. на ремонт газопроводу при проведенні реформ в галузі

Європейський банк реконструкції і розвитку і Європейський інвестиційний банк можуть виділити Україні до кінця 2012 р. 308 млн дол. на ремонт газопроводу Уренгой-Помари-Ужгород за умови проведення в галузі узгоджених реформ. Про це йдеться в повідомленні ЄБРР.

"ЄБРР і ЄІБ в даний момент працюють над підготовкою кредитної угоди на суму 308 млн дол., яку буде спрямовано на фінансування низки невідкладних ремонтних заходів на газопроводі Уренгой-Помари-Ужгород. Проведення цих термінових ремонтних робіт необхідне для безпечного і невпинного транзиту газу в Європу. Цей кредит може бути виділено до кінця 2012 р. за умови, що українська влада зробить реальні кроки щодо здійснення узгоджених реформ", - говориться в повідомленні банку.

Крім того, ЄБРР відзначає, що він залишається прихильним допомогти Україні в питанні модернізації її газотранспортної системи на умовах, передбачених меморандумом про взаєморозуміння, який був підписаний Європейським союзом, Європейським інвестиційним банком, Світовим банком, Європейським банком реконструкції та розвитку і Україною.

"Серед вимог меморандуму про взаєморозуміння, зокрема, є реформування газового сектора і всеосяжна реструктуризація НАК "Нафтогаз України", - заявив директор ЄБРР в Україні Андре Куусвек.

Нагадаємо, раніше старший банкір ЄБРР з природних ресурсів Пол Шапіро заявляв, що ЄБРР сумнівається в перспективності фінансування української газотранспортної системи (ГТС).