ua en ru

ЄБРР готовий інвестувати в Україну не менше 5 млрд євро до 2020 р

Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) готовий підтримати економіку України інвестиціями не менше 5 млрд євро на період до 2020 року.

Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) готовий підтримати економіку України інвестиціями не менше 5 млрд євро на період до 2020 року. Про це повідомляє прес-служба банку.

Дане інвестування є частиною узгодженої міжнародної програми фінансової допомоги для підтримки структурних і макроекономічних реформ у країні.

Повідомляється, що сума інвестицій може бути й більше 5 млрд євро, якщо економічні обставини дозволять.

ЄБРР вважає, що для отримання довіри інвесторів Україні важливо узгодити програми макроекономічної стабілізації з Міжнародним валютним фондом (МВФ) і вирішити проблему корупції у країні.

Наголошується, що ЄБРР протягом останнього року працював над антикорупційною ініціативою України і сподівається на досягнення прогресу в цьому питанні з новою владою.

"ЄБРР буде працювати в тісній взаємодії з органами влади в Україні, щоб допомогти створити відповідні умови, які будуть підтримувати інвестиції у країну", - додають у прес-службі банку.

Зазначимо, ЄБРР у 2013 р. скоротив вкладення в Україну на 12,2% - до 820 млн євро, а у 2012 р. - на 8,4% порівняно із 2011 р., до 934 млн євро. ЄБРР є найбільшим фінансовим інвестором в Україні. На початок 2014 р. банк взяв на себе зобов'язання щодо надання 8,7 млрд євро (11,9 млрд дол.) в рамках 321 проекту в Україні.

Нагадаємо, як заявив сьогодні на прес-конференції президент Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу, Єврокомісія визначила пакет фіндопомоги Україні в сумі не менше 11 млрд євро, які будуть виділені протягом декількох років.