ua en ru

ЄБА прогнозує зупинку імпорту ліків до України з 1 березня

ЄБА прогнозує зупинку імпорту ліків до України з 1 березня Фото: імпорт ліків в Україну може припинитися

Імпортери не готові до нових вимог з ліцензування імпорту ліків

Імпортери не готові до нових ускладненим вимогам щодо ліцензування імпорту ліків, які вступлять в силу з 1 березня. Про це йдеться в заяві Європейської бізнес асоціації (ЄБА).

"До дати їх обов'язкового виконання залишаються лічені дні. Для міжнародних фармацевтичних компаній-виробників відсутність здатності виконати українські вимоги означає відсутність можливості ввезти в нашу країну лікарські засоби", - йдеться в заяві.

В ЄБА відзначається, що в даний момент невідомо, у якому статусі знаходиться проект постанови Кабінету міністрів України, який відкладає критичні положення до 1 березня 2018 року.

"Це найголовніше питання, яке зараз хвилює професійне бізнес-спільнота. Якщо держава не готова - поставка лікарських засобів з-за кордону вже через 5 днів може припинитися", - підкреслили в ЄБА.

Нагадаємо, нова Державна служба з лікарських засобів та контролю за наркотиками, яка створюється замість ліквідованих Державної служби з лікарських засобів та Державної служби з контролю за наркотиками, запрацює до 1 квітня.