ua en ru

Джим Ен Кім приступив до виконання обов'язків голови Всесвітнього банку

Новий президент Світового банку (СБ) Джим Ен Кім 1 липня приступив до виконання своїх обов'язків.

Як повідомляє "Синьхуа", в підпорядкуванні американця південнокорейського походження виявляться більш 10 тис. співробітників організації.

Незважаючи на те, що Джим Ен Кім ще офіційно не виклав суть політики, яку він планує проводити, спостерігачі, проаналізувавши позицію, обрану ним в ході боротьби за посаду глави СБ, і реформи, що проводяться в цієї міжнародній фінансовій організації в останні роки, прийшли до висновку, що 12 президент СБ під час 5-річного терміну своїх повноважень буде продовжувати або навіть посилювати реформи як мінімум в трьох областях для підвищення ефективності та розширення репрезентативності організації, відзначили експерти "Синьхуа".

"По-перше, СБ необхідно просувати процес реформування своєї власної системи управління для адаптації до структурних змін, що відбуваються в даний час в області міжнародної політики і економіки. Будучи опорою Бреттон-Вудської системи, яка сформувалася після Другої світової війни, СБ потрібно вчасно змінювати ставлення до світу, що змінюється. По-друге, СБ слід прислухатися до країн, що входять у цю організацію, і продовжувати розширювати їх право голосу... по-третє, СБ необхідно зміцнити свої здатності здійснювати координацію в глобальному масштабі і ефективно протистояти кризі", - говориться в повідомленні "Синьхуа".

Раніше Джим Кім Ен неодноразово заявляв про свій намір спільно зі старими та новими партнерами ефективно задовольняти потреби всіх країн-членів СБ і просувати сталий розвиток світової економіки.

Нагадаємо, Джим Кім Ен був обраний новим президентом СБ 17 квітня 2012 р.