ua en ru

Джемілєв: учасники блокади готові допустити ремонтників до 2 ЛЕП

Джемілєв: учасники блокади готові допустити ремонтників до 2 ЛЕП Фото: лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв

Мова йде про лінії, що забезпечують деякі райони Херсонської області та Запорізьку АЕС

Учасники блокади Криму готові пустити ремонтників до двох ліній електропередачі в Херсонській області. Про це заявив лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв в інтерв'ю ЛІГА.net.

Він зазначив, що мова йде про лінії, яка забезпечує електрикою деякі райони Херсонської області та лінії, що веде до Запорізької АЕС.

"Зараз ми частково припустимо фахівців до розмінування та проведення ремонтних робіт. Там є одна лінія, яка, обігнувши Крим, веде в райони Херсонської області. Там теж вони, виявляється, без світла. Ось цю лінію ми дозволимо відновити. На материковій частині люди не повинні страждати. І ще одна лінія пов'язана з Запорізькою АЕС," – повідомив лідер кримськотатарського народу.

Також Джемілєв розповів, що переговори з приводу поновлення поставок електроенергії в Крим можливі після звільнення українських політичних в'язнів на окупованому півострові і в Росії.

Нагадаємо, 22 листопада Крим повністю залишився без світла підриву ЛЕП в Херсонській області. На півострові був оголошений режим надзвичайної ситуації.