ua en ru

DW: Німеччина проти повернення Росії в G8

DW: Німеччина проти повернення Росії в G8 Фото: Німеччина вважає неможливим повернення РФ в G8

Повернення РФ в G8 і скасування санкцій можливі тільки після повної реалізації мінських угод Росією

В Німеччині поки не бачать передумов для повернення Російської Федерації "велику вісімку" - G8. Про це повідомляє DW з посиланням на високопоставленого радника канцлера Німеччини Ангели Меркель.

Як повідомляють у відомстві канцлера, відновлення G8 неможливе до тих пір, поки Росія не усуне причини її виключення з міжнародного клубу. В Німеччині нагадали, що РФ виключили "у відповідь на анексію Криму і агресію на Донбасі".


За словами представника відомства Німеччини, на найближчих переговорах G7 в Японії (26-27 травня) буде обговорюватися тема конфлікту на Донбасі. Також країни ЄС і США ще раз підкреслять свою позицію стосовно Росії, зазначивши, що санкції можуть бути скасовані лише при повному виконанні мінських угод.

Рішення про продовження санкцій для РФ буде прийматися на червневому саміті після тісних нарад Брюсселя і Вашингтона.

Берлін звертає особливу увагу на негайному початку політичного процесу стабілізації ситуації на Донбасі. Зокрема, Німеччина говорить про важливість підготовки і проведення виборів на окупованих територіях Донецької і Луганської областей за стандартами ОБСЄ та відповідно до українського законодавства.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що G7 планує наступного тижня домовитися про продовження санкцій проти Росії .