ua en ru

У двох регіонах Італії пройшли референдуми про автономію

У двох регіонах Італії пройшли референдуми про автономію Фото: Італія

Референдум носить консультативний характер і не передбачає визнання результатів

У північних областях Італії Венето і Ломбардія пройшли референдуми про отримання статусу автономії. Про це повідомляє Repubblica.

Повідомляється, що в області Венето до 19:00 за місцевим часом проголосували 50,1% (близько 4 млн осіб) від загального числа виборців, що дозволило визнати референдум таким, що відбувся. В Ломбардії цього часу встигли проголосувати 31,81% учасників плебісциту, або 2,5 млн осіб.

Ломбардія і Венето є найбагатшими регіонами Італії. Вони скаржаться на те, що платять в державну казну набагато більше податків, ніж отримують самі з центру у вигляді субвенцій.

Зазначимо, обидва референдуми носять консультативний характер і не передбачають подальшого визнання результатів, а також негайного ефекту на статус областей.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Італії регіони Ломбардія і Венето у неділю, 22 жовтня, почали референдуми щодо розширення автономій.

Повідомляється, що в Італії референдуми отримали дозвіл Конституційного суду внаслідок чого в будь-якому регіоні Італії дозволено виносити подібні питання відповідно до закону.