ua en ru

Двоє жителів Хмельницької обл. отримали по 5 років за проросійську агітацію

Хмельницький міськрайонний суд залучив до кримінальної відповідальності двох жителів Хмельницької області, які визнані винними у зазіханні на територіальну цілісність і недоторканність України. Про це повідомили у прес-центрі СБУ.

"У ході досудового слідства встановлено, що обидва зловмисники в червні-липні 2014 р. поширювали друковану продукцію антиукраїнського змісту на території регіону і влаштовували відеоконференції в мережі Інтернет, при яких закликали українців протидіяти чинної влади", - йдеться в повідомленні.

Оперативники СБУ затримали зловмисників під час одержання чергового тиражу проросійських агіток "Новоросія", який надійшов з Донбасу.

У ході обшуків за місцем проживання підозрюваних правоохоронці вилучили ще одну партію екземплярів сепаратистської газети, комп'ютерну техніку, засоби зв'язку з кураторами терористичної організації самопроголошеної "ДНР" та робочі блокноти, у яких зловмисники вели облік отриманих пропагандистської матеріалів.

3 березня ц.р. вироком суду першої інстанції двох громадян України визнано винними за ч.2 ст.110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України. Чоловіка засудили до 5 років позбавлення волі, його спільниця отримала 5 років позбавлення волі з випробувальним терміном 2 роки.

Нагадаємо, у вересні 2014 суд у Дніпропетровській області ухвалив рішення про взяття під варту громадянина України 1975 року народження за підозрою в агітації за так звану "Донецьку народну республіку".