ua en ru

Рух на залізниці після аварії потяга з пропан-бутаном в Донецькій обл. повернуто в звичайний режим

Рух на залізниці після аварії потяга з пропан-бутаном в Донецькій області повернуто у звичайний режим.

Рух на залізниці після аварії потяга з пропан-бутаном в Донецькій області повернуто у звичайний режим. Про це заявив в.о. віце-прем'єр-міністра, голова держкомісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Олександр Вілкул, повідомляє його пресс-служба.

"Наслідки аварії потяга з пропан-бутаном, що відбулася 2 лютого 2014 року у Красноармійському районі Донецької області на залізничному перегоні "Вдале-Межова", ліквідовано. Сьогодні рух усіх пасажирських і приміських поїздів повернуто до звичайного графіку. Вчора був відновлений нормальний режим руху вантажних поїздів на цій ділянці", - сказав він.

Нагадаємо, в Донецькій області в суботу, 8 лютого 2014 р. о 8:30 на рейки була піднята остання з 26 цистерн з пропан-бутаном, яка перекинулися 2 лютого на перегоні "Вдале-Межова". 2 лютого 2014 р. о 5:58 на перегоні "Вдала-Межова" зійшли з рейок 26 цистерн з пропан-бутаном. Вантажний потяг складався з 66 цистерн.

При цьому міністр екології та природних ресурсів України Олег Проскуряков зазначив, що вибух цистернне несе загрози здоров'ю людей.