ua en ru

Два сенатора-демократа підтримали надання Україні летального зброї

Два сенатора-демократа підтримали надання Україні летального зброї Фото: Дік Дербін і Майк Квіглі вважають, що Україні потрібно дати летальна зброю

Конфлікт на сході України досяг тієї точки, коли вже "треба бути чесними"

Двоє демократів-законодавців з обох палат Конгресу США - Дік Дербін і Майк Квіглі - вважають, що Вашингтон повинен надати Україні зброю летального дії, щоб захищатися від спільних російсько-сепаратистських сил на Донбасі. Про це вони заявили в інтерв'ю "Радіо Свобода".

За словами сенатора Діка Дербіна, конфлікт на сході України досяг тієї точки, коли вже "треба бути чесними".

"Те, що вони (бойовики з РФ, - ред.) роблять на сході України, в Донецьку, не дає знати, щоб вони були готові відступити. Ми повинні дати Україні інструменти та озброєння, яких вона потребує, щоб захистити свій власний народ", - сказав Дербін.

Він також нагадав, що адміністрація Барака Обами не хотіла надавати Києву летальної допомоги, заявляючи, що це може призвести до ескалації конфлікту. Тепер же, за словами сенатора, "настав час поглянути на реальність".

У свою чергу, конгресмен Майк Квіглі заявив, що надання Україні зброї летальної дії необхідне, тому що її супротивник використовує новітні технології, і українці протистоять "передовій силі".

Обидва законодавці США, пише видання, заявили про незадоволення позицією по Україні нинішнього президента Дональда Трампа.

За словами Квіглі, ця позиція "трохи шизофренічна" і змінюється від того, кого президент слухає і що дивиться.

Нагадаємо, голова комітету у справах ВС США закликав Трампа озброїти Україну.