ua en ru

Дуров пішов з посади гендиректора "ВКонтакте"

Генеральний директор соціальної мережі "ВКонтакте" Павло Дуров пішов у відставку зі свого поста.

Генеральний директор соціальної мережі "ВКонтакте" Павло Дуров пішов у відставку зі свого поста. Про це РБК розповів виконавчий директор "ВКонтакте" Дмитро Сергеєв.

Заяву про звільнення співзасновник і генеральний директор соцмережі написав ще 21 березня. 1 квітня він оголосив про це на своїй сторінці, але вже 3 квітня Дуров заявив, що це був першоквітневий жарт. Однак свою заяву він так і не відкликав, повідомив Сергєєв. У зв'язку з чим, менеджмент компанії через 30 днів був змушений звільнити Дурова. З 21 квітня в "ВКонтакте" немає гендиректора.

"Компанія отримала від Генерального директора відповідну формальну заяву, і, незважаючи на подальші коментарі та пов'язані з ними обговорення щодо виходу чи не виходу Павла з цієї посади, відкликано воно, на жаль, не було. Єдино можливим легітимним рішенням у цьому зв'язку є задоволення цієї заяви, а в умовах акціонерного конфлікту компанія просто зобов'язана діяти суворо в межах правових норм", - заявив Сергеєв в документі, який є в розпорядженні РБК.

Надалі Дурову можуть запропонувати посаду "Головного архітектора мережі".

"Хочеться сподіватися, що Павло Дуров і акціонери домовляться про подальше його участі в розвитку мережі та у формуванні стратегії продукту. Павло - творець мережі, візіонер, феноменально обдарована людина і така участь була б вкрай корисним. У компанії створено посаду Головного архітектора мережі; впевнений, що найкращим рішенням було б запропонувати її Павлові", - зазначив Сергеєв.