ua en ru

Думчев виступив за створення генплану Києва

У середу, 7 жовтня, в київському будинку Архітектора пройшло неофіційна подія в будівельній сфері столиці в цьому році. "Київ Дизайн Клуб" за підтримки партії "Рух за реформи" в рамках соціального проекту "Київ - киянам, Україна - українцям" зібрав усіх, кому не байдуже містобудування та архітектура Києва.

Зокрема, обговорювалися питання щодо працевлаштування колишніх студентів і оплачувана практика для студентів архітектурно-дизайнерських вишів з можливістю подальшого працевлаштування.

Основною темою заходу стало питання розробки генерального плану розвитку Києва. Говорилося, що місто просто не було готовим до такого потоку людей і машин, адже сьогодні, тільки за даними партії, у столиці живе 2,9 млн жителів, а фактично - всі 5 млн осіб.

Більше того, як зазначається, в місті зареєстровано більше 1 млн автомобілів. З урахуванням приїжджого автотранспорту цю цифру потрібно множити в рази. В "Русі за реформи" відзначають, що місто "задихається" від машин і хаотичної забудови, при цьому план розвитку Києва не передбачає розширення міських меж у найближчі 20 років.

При цьому учасники заходу зійшлися на думці, що всі ці питання може вирішити генеральний план, який буде складатися не тільки з плану розвитку міста в цілому, але й конкретних вулиць зокрема. При цьому перед затвердженням цей документ повинен бути винесений на громадське обговорення.

"Генплан повинен визначити правила розвитку міста не тільки в питаннях будівництва будинків, але навіть розміщення МАФів", - висловив свою думку лідер партії "Рух за реформи" Сергій Думчев.

За його словами, сьогодні забудовникам, щоб розпочати будівництво, потрібно отримати сотні дозвільних підписів, і всі чудово розуміють, що в такій ситуації оформити документи законно просто нереально. Тому ще одне завдання Генплану, на думку лідера партії "Рух за реформи", знищити дозвільну корупційну систему.

"Я пам'ятаю Київ, яким він був 40 років тому. Сьогодні його не впізнати. Коли гуляю по місту, звертаю увагу, що він все більше нагадує майданчик для гри в пейнтбол. Випадкові нагромадження перешкод, бетонні стіни упереміш з залізними балками. Київ втратив свій колишній вигляд", - зазначив лідер партії "Рух за реформи".

Він закликав представників будівельних компаній, архітекторів приєднається до розробки генерального плану Києва.

"У ваших руках не тільки доля міста, але і доля людей, які живуть у ньому. Ми повинні знайти найкращі ідеї для розвитку нашої прекрасної столиці", - підсумував свій виступ Думчев.