ua en ru

Духовний лідер Ірану розкритикував Захід за невдалу боротьбу з джихадистами

Духовний лідер Ірану розкритикував Захід за невдалу боротьбу з джихадистами Фото: Алі Хаменеї знову розкритикував Захід

Аятола вважає, що країни Заходу "самі розпалили цей вогонь, і який тепер ударив по них у відповідь"

Ті кроки, до яких країни Заходу вдаються в боротьбі з джихадистами, на кшталт терористичного угруповання "Ісламська держава", - невдалі. Таку думку висловив духовний лідер Ірану аятола Алі Хаменеї під час телевізійного виступу, передає DW.

Зазначено, що ця заява стала частиною промови з нагоди 28-річчя смерті керівника революції в Ірані аятоли Хомейні й пролунала на тлі останнього кривавого теракту в Лондоні.

На думку духовного лідера Ірану, наразі ІД "витісняють із її місця виникнення в Сирії та Іраку в інші країни - Афганістан, Пакистан, та навіть Філіппіни й європейські країни".

"Це - вогонь, який вони (країни Заходу - ред.) самі розпалили, і який тепер ударив по них у відповідь", - наголосив Хаменеї.

Нагадаємо, унаслідок наїзду фургона на натовп людей у центрі столиці Великобританії (на Лондонському мосту) та наступної атаки трьох нападників, озброєних ножами, загинуло семеро людей. Поліція застрелила нападників. До лікарень доправили 48 постраждалих. Британський уряд заявив про теракт.