ua en ru

ДТЕК зацікавлений в купівлі "Західенерго", "Дніпроенерго", "Київенерго" і "Донецькобленерго"

ДТЕК зацікавлений у купівлі енергогенеруючих "Західенерго", "Дніпроенерго" і дистриб'юторів "Київенерго" і "Донецькобленерго". Про це в інтерв'ю Reuters повідомив генеральний директор ДПЕК Максим Тимченко.
"Ці компанії нам цікаві, тому що ми їх найбільші приватні акціонери. Цікаво, але питання в умовах (тендерів)", - зазначив Тимченко.
Зазначимо, початкова вартість продажу пакету акцій ВАТ "Західенерго" становить 1,932 млрд грн, початкова вартість продажу пакету акцій ВАТ "Київенерго" - 432,3 млн грн. Тендер планується провести 25 листопада 2011 р.
ДТЕК володіє 25,06% "Західенерго", 39,98% "Київенерго", 30,06% "Донецькобленерго" і 47,55% "Дніпроенерго".
За словами Тимченка, умови тендеру "жорсткі" і переможець повинен інвестувати до 6 млрд грн тільки в "Західенерго".
"Я думаю, що ціна дивно висока для поточних умов, враховуючи такий великий обсяг інвестиційних зобов'язань. Ось чому... остаточне рішення (про участь у тендерах) ще не прийнято", - сказав він, відзначивши, що остаточне рішення може бути ухвалене 10-11 листопада.

DTEK ("Донбаська паливно-енергетична компанія") - приватна вертикально-інтегрована енергетична компанія України. Входить до складу фінансово-промислової групи System Capital Management (СКМ, що належить бізнесменові Рінату Ахметову).