ua en ru

ДТЕК вирішив зупинити роботу 4 шахт в Луганській області

Компанія ДТЕК вирішила зупинити роботу 4 шахт в Луганській області.

Компанія ДТЕК вирішила зупинити роботу 4 шахт в Луганській області. Про це на прес-конференції заявив генеральний директор компанії ДТЕК Максим Тимченко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми прийняли рішення зупинити роботу 4 шахт в Луганській області, на яких працюють 4,5 тис. осіб, до моменту поки ми будемо впевнені, що люди знаходяться в безпеці", - заявив Тимченко.

"Чотири шахти - це шахти "Червоний партизан", яка вчора ввечері була під шквальним вогнем, "Ровеньківська", "Луганська" і "71 індустрія". Плюс 2 збагачувальні фабрики", - додав Тимченко.

У свою чергу директор з видобутку вугілля компанії ДТЕК Андрій Смирнов повідомив, що шахтарі будуть відправлені у відпустки попередньо до кінця липня.

"Ті люди, які живуть на цій території, перевозитися в інші райони не будуть, ми відправляємо їх у відпустки. Ми плануємо, що це буде до кінця липня", - зазначив Смирнов.

"Всі, хто має відпустки, підуть в оплачувані відпустки, але частина колективу може піти у неоплачувані відпустки. Рішення буде прийнято сьогодні до кінця дня", - додав він.

Нагадаємо, в Луганській області 10 липня близько 17:40 автобус, що перевозив гірників компанії ДТЕК шахтоуправління "Червонопартизанське" до місця роботи, потрапив під минометно-артилерійський обстріл.
В результаті загинули 4 шахтаря, 16 поранено.

ДТЕК - одна з найбільших енергетичних компаній України. Входить до складу фінансово-промислової групи "Систем Кепітал Менеджмент" (СКМ), акціонером якої є Рінат Ахметов. Генеральний директор ДТЕК Максим Тимченко. У ДТЕК працює 140 тисяч осіб.