ua en ru

ДТЕК просить забезпечити поставки вугілля з його шахт у зоні АТО на Придніпровську і Криворізьку ТЕС

ДТЕК просить забезпечити поставки вугілля з його шахт у зоні АТО на Придніпровську і Криворізьку ТЕС Джерело фото:twitter.com/Новости Донбасса

ДТЕК звертається до міністра енергетики та вугільної промисловості України, представників правоохоронних і силових органів розблокувати постачання вугілля на українські електростанції. Про це повідомили у прес-службі енергокомпанії.

"На складах шахт ДТЕК у зоні АТО в Луганській області зараз знаходиться 2,5 млн т антрацитового вугілля", - сказано в повідомленні.

При цьому ДТЕК просить Службу безпеки України, Державну фіскальну службу, Міністерство внутрішніх справ України, Збройні сили України сприяти безперешкодному слідуванню поїздів з вугіллям українських виробників на Криворізьку ТЕС і Придніпровську ТЕС для забезпечення стабільності енергосистеми України в умовах гострого дефіциту палива.

"Якщо на державному рівні не буде надана підтримка з безперешкодного слідування поїздів з вугіллям на українські ТЕС, це призведе до дефіциту потужності в енергосистемі України і, як наслідок, масових відключень споживачів від енергопостачання. Проблеми з поставками електроенергії будуть відчувати мешканці цілого ряду областей - Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської", - зазначено у зверненні.

Нагадаємо, як заявили сьогодні в ДТЕК, Придніпровська і Криворізька ТЕС знаходяться на межі зупинки через брак вугілля.