ua en ru

ДТЕК придбав шахту "Білозерська"

DTEK Holdings B.V. придбав корпоративні права ТДВ "Шахта "Білозерська". Частка DTEK Holdings BV в ТДВ "Шахта Білозерська" становить 95,4%. Про це повідомляє прес-служба компанії.

Як повідомляють у прес-службі, з 2008 р. по 2011 р. відбулося падіння видобутку більш ніж на 0,5 млн т. Очікується, що завдяки інвестиціям ДТЕК шахта перевищить мільйонний рубіж видобутку вже наступного року, а в 2014 р. рівень видобутку буде доведений до 1,35 млн т.

Нагадаємо, 2 березня Антимонопольний комітет України (АМКУ) надав дозвіл компанії "DTEK Holdings BV" (м. Амстердам, Нідерланди) на придбання частки в статутному капіталі ТОВ "Шахта" Білозерська "(м. Білозерське, м. Добропілля, Донецька обл.).

ДТЕК - приватна вертикально-інтегрована енергетична компанія України. Входить до складу фінансово-промислової групи "Систем Кепітал Менеджмент" (СКМ) Ріната Ахметова. Підприємства ДТЕК створюють виробничий ланцюжок з видобутку і збагаченню вугілля, генерації й дистрибуції електроенергії. У 2011 р. ДТЕК збільшив видобуток вугілля в порівнянні з 2010 р. на 20% - до 22,9 млн.